ΕΠΕΤΕΙΟΙ από 3/5[1999]

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΙΟΥ  Ο Έξυπνος Τάπιρος, της φυλής των Απάτσι, συναντά τον Διαφημισμένο  Πίβοτ της φυλής των Λός Άντζελες Λέικερς,στην Αννάπολη,σήμερα. «Γιατί σε διαφημίζουν;» ρωτάει ο Ινδιάνος. «Διότι  ταπώνω,κλέβω, δίνω ασσίστ,είμαι πολύτιμος. Εσένα γιατί σε λένε Τάπιρο;»  «Δε ρωτάς καλύτερα γιατί με λένε ακόμη Απάτσι..Εγώ πίνω το νερό που καίει και πουλάω τα χαϊμαλιά μου χωρίς να τρακέρνω σε δέντρα».

 

ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ  186 μΧ. Ο Ελληνοσύρος έμπορος Δύμων σαστίζει βλέποντας τους Χερσωνίτες να διαδηλώνουν εναντίον του πολέμου Ρωμαίων και Δακών. «Δεν είστε σύμμαχοι των Ρωμαίων;» ρωτάει. «Είμαστε». «Τα όπλα σας δεν είναι πανομοιότυπα με της πέμπτης λεγεώνας;» «Βεβαιότατα» «Τότε τι συμβαίνει; γιατί δεν συμμαχείτε με τους Δάκες και Δε χτυπάτε μαζί τους Ρωμαίους;» «Διότι είμαστε ζωηροί ,αλλά εκ του ασφαλούς»

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 1389.Τριβαλλομυσικό ασκέρι περνάει τα στενά του Βαρδάρη για να  ενωθεί με τον πρίγκηπα Λάζαρο.Έξω από το Κουμάνοβο ένας πύραυλος πέφτει και διαλύει τους πολεμιστές. «Είναι το νέο όπλο του ΝΑΤΟ» εξηγεί ο  εκπρόσωπος τύπου,φορώντας μαύρο παπιγιόν. «Αναδρομικές βόμβες.Τις ρυθμίζεις και εξαφανίζουν κάθε κακή ανάμνηση του παρελθόντος».

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ Ο Αλβανός Γκ. Μπ. Συναντά  έξω από το στούντιο τον Σέρβο Μπ.Γκ. όπου προ ολίγου είχαν έρθει σε σύρραξη σε παραθυρική εκπομπή εν μέσω οργισμένων Ελλήνων. «Δεν ξαναπάω σε εκπομπή.Έχω να βγάλω το μεροκάματο.Βαρέθηκα να μιλάω για Ιλλυριούς, Αλβανοέλληνες και Τουρκαλβανούς» «Και γώ» απαντάει ο Σέρβος «καίγομαι για τη χώρα μου, μη νομίζεις ότι γουστάρω να αναφέρομαι στον Λάζαρο, στον Μιλούτιν και στον Καραγεώργη» «Παράξενος λαός οι Έλληνες.Χωρίς τζερτζελέ δεν ενθουσιάζονται» «Πολύ παράξενος. Σ΄αυτό συμφωνούμε».

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΙΟΥ  1133μΧ.Ο ταβουλάριος Σαπωνάς συντάσσει πωλητήριο στο κάστρο της Πρισδρένης.Ο Σέρβος Στέπαν  πωλεί  στον εξ Αρβάνων Γκόγκα το μουλάρι του.Ζητά τέσσερα χάλκινα ,και ο Γκόγκα δίνει τρία. Ο Σαπωνάς βαρυέται,βιάζεται. «Το μουλάρι του είναι μονόφθαλμο» διαμαρτύρεται ο Γκόγκα. «Τα νομίσματά του είναι λιπόβαρα» λέει ο Στέπαν». Ο Σαπωνάς θυμώνει «Παραπέμπω την υπόθεσή σας στο Ραμπουαγιέ,να σας το λύσουν οι Βουργουνδοί» τους λέει.Στέπαν και Γκόγκα οδεύουν στη μοίρα τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΙΟΥ Δεσκάτη, σήμερα πρωί, στις 9.12 ο μαθητής της Β λυκείου Ι.Γ.,επίδοξος ποιητής εφευρίσκει την μεγαλύτερη λέξη της ημέρας «Αλβανοαλβανιτοουτσεκατροπόιαπριστινογεφυροαπάτσικρούζμπενμπλερστρεμπενιτσαπαντσεβοτραγκαμιχαμπερνς»

Και τρομαγμένος με το δημιούργημά του τρέχει στα λιβάδια,βρίσκει τον πατέρα του, του λέει τη λέξη κι εκείνος απαντάει «όιντα..»

 

 

 

Advertisements